Giv plads til hinanden – Giv plads til ølbrygning

Et rigtig godt råd hvis du gerne vil have et godt og stabilt forhold er at give plads til hinanden, og give plads til de forskellige interesser man har hver især. Jeg tror vi alle kender det når vi får en ny kæreste, så har man lyst til at være sammen hele tiden. Vennerne får måske ikke den opmærksom som man plejer at give dem. Det er er typisk ikke noget problem i, for rigtige venner ved godt hvad det er som sker, og accepterer derfor uden problemer, at det for en periode ikke er helt det samme som det plejer at være.

Hvad sker der efter en periode?

Efter i perioden hvor man har været sammen med den nye kæreste rigtig meget, så kommer der et tidspunkt hvor man begynder at savne nogle af de ting man havde ”i det gamle liv”. Det tyder dog ikke, at man mister interessen i den nye kæreste, det betyder blot at der også er andet ting i ens liv som er vigtigt. Det er vigtigt at man giver plads til hinanden, for det hele vil også blive kedeligt hvis ikke man kommer ud blandt andre mennesker. Når man kommer ud blandt andre, så kommer man helt automatisk til at savne din nye kæreste, og når man så er sammen igen, så bliver man i endnu bedre humør. Det er også vigtigt at man vedligeholder de venner man havde før, for de er en de af en som man ikke har lyst til at undvære. Det kunne jo være man har gået og hygget sig med ølbrygning . Når man brygger øl, så er der en del ventetid, og her er der rig mulighed for at få vendt Verdenssituationen sammen med sine venner. Det hjælper så endnu mere på interessen for den hobby, at man får et rigtig godt resultat ud af det.

Ølbrygning er en god hobby

Jeg husker tydeligt den gang jeg fik en ny kæreste. Jeg fortalt hende naturligvis at jeg havde en hobby, hvor jeg lejlighedsvis gik og bryggede øl sammen med min gode ven. Min nye kæreste syntes det lyd meget spændende og jeg tog derfor nogle smagsprøver med ned til hende en aften jeg besøgte hende. Hun kan godt lide øl, men hun blev alligevel overrasket over, hvor godt det kan smage når man laver dem selv. Hun har siden hen fortalt, at første gang jeg fortalte om min hobby, der så hun det for sig, at det var sådan noget surt øl som hendes far mange får tilbage havde gået og brygge nede i deres kælder, og det på ingen måde ville smage godt. Hun blev heldigvis overrasket over hvor godt det smagte. 

Hvor har du lært at brygge øl?

Sådan lyd spørgsmålet fra min nye kæreste, for hun havde helt klart en forestilling om, at det var uhyggeligt svært og næsten umuligt når det ikke foregik på et bryggeri. Jeg kunne dog fortælle hende, at det på ingen måde var så svært som hun tydeligvis havde en forestilling om det var. Jeg fortalte hende om en hjemmeside hvor man kan finde vild meget information omkring ølbrygning. Den hedder https://brewlex.dk/ . Næste gang jeg kom ned til hende, så kunne jeg godt fornemme at hun havde siddet og læst på den hjemmeside, for hun var pludselig godt klar over hvordan man brygger øl. Man kan næste side at hun havde fået interesse for min hobby. Jeg spurgte hende derfor, om ikke hun havde lyst til vi skulle brygge en øl sammen. Det syntes hun var en helt fantastisk idé.  Der gik ikke langt tid får vi var i gang med at brygge, og jeg havde naturligvis på forhånd spurgt ind til hvilke type øl hun bedst kunne lide, for vi kunne jo lige så godt brygge den øl stil der var mest i hendes smag. Vi valgte derfor at brygge en hvede øl efter tysk forbillede. En helt fantastisk øl der er god om sommeren.

Siden dengang har hun været med nogle gange, men hun er også helt med på når jeg siger, at nu skal jeg brygge sammen med min ven som jeg var startet denne fantastiske hobby sammen med. Hun har dog altid et krav inden hun sender mig af sted – Hun vil have lov til at smage det færdige resultat. Det har jeg naturligvis ikke noget problem med. Hun skal have lov til at smage alt det hun har lyst til. 

Jeg synes det er vigtigt, at man giver hinanden plads, for når jeg har gået sammen med for eksempel min øl en hel dag, så glæder jeg mig til at komme hjem til min kæreste igen. Det er nu efterhånden mange år siden jeg mødte min kæreste, og vi har siden hen fået 2 børn sammen. Vil brygger derfor ikke så meget sammen mere, og jeg har heller ikke den samme tid til at pille en hel dag ud af kalenderen for at brygge øl, men det betyder ikke jeg kommer til at ligge det på hylden. Jeg glæder mig endnu mere til jeg kan få planlagt en brygdag, og hvis der får for længe i mellem, så kan min kæreste gang finde på at spørge mig, om ikke det snart er ved at være tid til en far dag sammen med min ven, hvor vi får brygget øl, og hygget os sammen. Min ven er også blevet far, så vores samtaler i dag er lidt en anden karakter end de oprindelige var, men vi er blot blevet ældre og ikke mindst klogere.