Prøv en af disse 3 retter til din par middag

Hvis du er i et parforhold, har du nok prøvet at afholde en par middag på en date night, eller endnu mere sandsynligt mange. Er du en mesterkok i køkkenet, så har du nok ikke problemer med inspirationen. Hvis du er helt normal og middelmådig kok som jeg, så mangler der inspiration til retter engang imellem. Derfor får du her 3 mulige retter, som du kan lave til jeres date night.

Laks med grøntsager

Laks kan laves på mange forskellige måder, og smager ganske udsøgt – især med ovnbagte grøntsager. Uanset om din partner er fra danmark, eller du har mødt din kæreste via thai dating eller noget helt tredje, vil dette absolut være et hit.

Populære grøntsager til en lakseret kan eksempelvis asparges, gullerødder og kartofler bagt i ovnen. Smør dem ind i noget god olie, og brug naturligvis nogle lækre krydderier som salt, peber, timian. Det plejer at gå rigtig godt sammen, og grøntsagerne bliver lækre sprøde efter end tur i ovnen – hvis du smører dem godt ind i olie.

En lækker burger med pomfritter

Herhjemme er vi (eller jeg er i hvert fald) kæmpe fans af diverse burgere. Noget som altid hitter, er en god, saftig og ”almindelig” burger med oksekød, ost, rødløg, lidt salat og noget god dressing. Selv kan jeg godt lide at bruge en form for salat mayonnaise, chilli mayonnaise eller måske noget bbq sauce. Du kan altid pifte burgeren en smule op ved at tilføje noget ekstra som bacon, et spejlæg eller ligned.

Brødet i en burger er lige så vigtigt, som resten af indholdet, og det gælder også tilberedningen. Det er altid en skam at spare på bollen, når man vil lave en god burger. Selv bruger jeg for det meste brioche burger boller. De skal bare have en hurtig tur i ovnen, indtil de bliver en smule sprøde – så er de klar til servering.

Tips: Læg altid noget salat i bunden af brødet, så bollen bliver beskyttet mod den saftige bøf. Når burgeren er samlet, kan du stikke en træpind, spisepind eller lignende igennem hele burgeren. Så har den sværere ved at falde fra hinanden.

Kyllingfilet i ovnen med ris og grøntsager

2 stks kyllingfileter i ovnen, med godt tilberedte ris, og nogle pandestegte grøntsager er også en sikker vinder. Kyllingefileterne kan du med fordel lave en form for marinade til, eller købe en færdiglavet. Smør marinaden ind i kyllingen, og put dem i ovnen (husk også krydderierne – jeg vil dog ikke anbefale salt til at begynde med, da det kan udtørre kyllingen en smule. Giv dem ca 20 minutter, afhængig af deres størrelse.

Kog nogle ris til, og steg nogle grøntsager på panden – eksempelvis asparges, broccoli, blomkål – og lige inden de er færdige, blander og smelter du noget ost iblandt dem. Velbekomme!